Scener fra en anstendig familie

Teaterlosjen skulle presentert «Scener fra en anstendig familie» skrevet av Lennart Lidstrøm og oversatt av Jens Øvrebø. Premieredatoen ble flyttet til fredag 16.april 2021 på grunn av covid, og dessverre ble forestillingen aldri vist for publikum:Scener fra en anstendig familie" er en absurd komedie om ensomheten mellom mennesker i en familie og om deres tafatte forsøk på å holde fasaden. Her blir den eksistenielle angsten og tomheten ved tilværelsen selvfølgelige tema. Selv om stykket definitivt er en komedie så finner man alvorlige undertoner. Stykkets handling er lagt innenfor hjemmets fire vegger hvor man verken har dør eller vinduer, noe som understreker den klaustrofobiske følelsen gjennom hele teksten.


 

PRODUKSJON


Regi: Jenny Gisladottir og Lea Furumo

PR: Henriette Hovland

Kos: Emilie Wærum

Produksjonspoteter: Pilar Padron og Marcus Theodor Hansen

Scenografi: Irini Johnsen Kyrifidi

Kostyme: Elise Weisteen Bjerde

Lys og Lyd: Stian Norrud Busch

Sufflør: Hanna Solstad og Anine Granerud

Økonomiansvarlig: Marte Bergerud

Plakatdesigner: Eugene Johnsen

SKUESPILLERE


Viktor: Martin Markovic

Viktoria: Eila Fjose

Elise: Ingvild Withammer-Ekerhovd

Elize: Elias Hoffart

Castor: Ruben Rønnevig

Georg/Kænned: John Hagen

Tvillingene: Eugene Johnsen og Elise Weisteen Bjerde

Kim: Carl Anders Johnsgård Cederstrom

Understudy: Jørgen Nykås og Anders Hvasshovd

PRODUKSJONEN 2021

«Scener fra en anstendig familie» skrevet av Lennart Lidstrøm og oversatt av Jens Øvrebø.

Forestillingen skulle bli spilt på ISAK Kultursenter, og premieredatoen ble flyttet bak til fredag 16.april 2021 på grunn av covid. Dessverre ble forestillingen aldri vist for publikum.

_______________________________

Takk til plakatdesigner Eugene Johnsen som tok vare på, og fant fram, de gamle plakat sketsjene:

oldemor
mor
hhhhh
brrrr
Viktor

Teatersjef Jenny Gisladottir forteller i etterkant av arbeidet om forestillingen: 


Om Scener fra en anstendig familie 2021- skrevet i 2023.

I 2021 skulle den årlige produksjonen være en versjon av den svenske dramatikeren Lennart Lidström sin absurde komedie, Scener fra en anstendig familie. Stykket er en slags parodi på Ingmar Bergmanns film Scener fra et ekteskap, og gjør narr av familiære diskusjoner og forhold, og trekker fram ensomhet som tema. Stykket har i seg selv en ganske komplisert handling, og minner om noe absurdistene på 60- tallet kunne skrevet. Eller kanskje er det ikke så komplisert, men heller så dumt og så random at man tar seg selv i å tenke at det er mer komplisert enn det det er. Koronapandemien var en stor kjepp i hjulene for denne produksjonen, selv om det ikke bare førte med seg dårlige ting. Restriksjonen gjorde at gruppen måtte tenke nytt, og løse utfordringer som en-meterregelen i det sceniske uttrykket og eventuell digital strømming. Det var mange skisser på bordet, og en veldig interessant prosess. Det endte med at de la en ramme rundt Lidströms manus, hvor en nyskrevet hovedkarakter observerte denne merkelige familien med et utenforstående blikk som ble uttrykt gjennom noe som kunne minne om korona-vlogger. Stykket fikk dermed en metafiksjonell karakter, og publikum ble invitert til å følge hovedrollens frustrasjon over resten av familiens manglende viten om deres simulerte eksistens. Gruppen utvidet rollegalleriet fra fem roller til 9 roller, så flest mulig kunne delta som skuespillere. Dermed ble manuset grundig redigert både for å passe de fire nye rollene, men også for å få inn de forskjellige metalagene. Premieren skulle være den 16. April på ISAK- kultursenter, men ble dessverre avlyst en uke før premiere på grunn av koronarestriksjoner. Stykket hadde aldri blitt satt opp da losjen fikk det i fanget, og det forblir dessverre sånn…men hvem vet hva fremtiden bringer.