Arven er vår

“Velkommen til et arveoppgjør på liv og død. Aldri før har så mange vært så grådige etter noe de hadde så lite bruk for. Komedien består av klisjépregede karakterer, med et noe utdatert mann- og kvinnesyn og grovkornede situasjoner. Som mange folkekomedier er historien svært tynn - og man kan dessverre ane slutten ganske tidlig hvis ikke en dyktig instruktør klarer å "overliste" publikums tanker med situasjonskomikk.”


Under produksjonen  av “arven er vår” ble det gjort små omskrivninger for at alle skuespillere kunne delta. Dette gjorde at karakteren “Tuppa Heppen” ble om til tvillingene “Tupper Heppen” og “Tuppen Heppen”. Avdøde grandonkel Herman Husli fikk og litt mere sprell til seg enn en vanlig avdød onkel kanskje hadde hatt.

Produksjonen ble preget av korona-restriksjoner, men heldigvis ble det en godt gjennomført lettbent farse.

Regissør Elias Hoffart forteller at under produksjonen var Keith Johnstones sine tanker rundt relasjon/status og aksjon/reaksjon nyttig å bruke som utgangspunkt for workshoppene og øvingene. Anne Bogarts “Viewpoints” var og nyttig som regissør.

 

PRODUKSJON


Teatersjef og regi: Solveig Johansen

Regi: Elias Hoffart

Teknikker: Sigbjørn Wigdahl Dille

SKUESPILLERE


Herman Husli: Stian Norrud Busch

Erna Flatved: Emma Hegge Sørensen

Lars Flatved: Jørgen Nykås

Lena Heppen: Alvilde Nissen-Lie

Tupper Heppen: Eugene Johnsen

Tuppen Heppen: Markus Ludvigsen

Gorm Husli: Jonatan Kjøsnes

Kenny: Alexander Myrvang

Advokat Høy: Tor Idar Kristiansen

Signe: Eli Marie Austigard

PRODUKSJONEN 2022

“Arven er vår” ble skrevet av Erling Overholt og Anne Elise Berg, og ble spilt i Studio på Dragvoll fredag og lørdag 25.-26. februar 2022.

_______________________________