DEN SPANSKE FLUE

Året er 1924. Stedet er Christiania. Vi befinner oss nærmere bestemt i dagligstuen til familien Klinke. Herr Klinke er sennepsfabrikant og i løpet av kvelden vil du bli godt kjent med både hans nærmere, og noe fjernere familie. Familie kan være kompliserte greier og dette får både Herr Klinke og de andre karakterene kjenne på kroppen.

Teaterlosjens hovedproduksjon 2022/2023 var Den Spanske Flue av Franz Arnold & Ernst Bach, oversatt av Alfred Næss og Einar Schanke og komponert av Einar Schanke. Produksjonens første workshop var 30.november, hvor det ble lest noen scener som hjalp å sette de ulike rollene for produksjonen. Da vårsemesteret startet i januar begynte også øvingene og flere andre forberedelser.


Regissørene arbeidet hardt på lik linje med produsent/inspisient for å strukturere scener, øvinger og prøveplaner sammen med skuespillerne som har utviklet karakterene sine. Bak kulissene dro kostymeansvarlige til ulike kostymeutsalg og bruktbutikker, scenografi og rekvisitt ansvarlig skaffet store deler av scenebildet, lys og lyd ansvarlige timet og planla scenene sammen med skuespillerne, sminkeansvarlig ordnet og sminket aktørene og PR-ansvarlig jobbet tett med plakatansvarlig og teatersjef for å best presentere forestillingen for eksterne.


Det kom totalt 215 publikummere på de to forestillingene på Isak Kultursenter de første to dagene i mars, hvor hver forestilling ble avsluttet med velfortjent stående applaus fra publikum.Under er først oversikt over skuespilerne, samt produksjonsapparatet. Deretter kommer bilder fra Generalprøven samt BTS (behind the scenes) bilder fra flere øvinger både på Dragvoll, og Isak kultursenter hvor forestillingen ble spilt.

Skuespillere

Produksjonsapparat:

Regi - Jonatan Oddsson Kjøsnes og Liv Kristin Mikalsen

Produsent/Inspisient - Brage Eikanger Hagen

Scenografi/Rekvisitt - Jørgen Nykås (ikke avbildet)

Lys - Sigbjørn Wigdahl Dille

Lyd - Tor Idar Kristiansen

Kostyme - Jonatan O. Kjøsnes og Brage Eikanger Hagen

Sminke - Emma Hegge Sørensen (ikke avbildet)

PR - Henriette Løge Norberg

Plakat - Eugen Johnsen (ikke avbildet)

øving.1
øving.2
øving.3
øving.4
øving.5
øving.6
øving.7
øving.8
øving.9
øving.91
gruppe.1
gen.1

Tusen takk til Isak Kultursenter

&

Alle publikummere

<3